Czujnik prędkości - lokalizacja na obudowie skrzyni.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dubi
    Classic
    • 2009
    • 8

Jak oceniasz tego Manna, gdzie produkowany, bo filtry powietrza sąsłabiutkie, gorsze od Filtrona.
  • _TrotyL_
    Classic
    • 2008
    • 4

Witam!
    Mam krótkie pytanie : posiadam silnik AHF, gdzie przy skrzyni szukać czujnika prędkości, proszę o dosc dokładny opis czy dobierać się do niego od spodu uprzednio ściągając płyte osłonową czy da sie dojść tam jakoś od góry, czy jest bardziej z przodu czy z tyłu pojazdu??
    Za odpowiedzi z góry dziękuję.

ps. a moze jakas rada gdzie moge znalesc jakis schemat skrzyni i sam sobie poszukam?

[ Dodano: Sob 16 Lut, 08 17:31 ]
    Bardziej po stronie laczenia skrzyniz silnikiem , okolice kola zamachowego?? przepraszam za glupie pytania.
    jak bede jezdzil z odpietym czujnikiem to czy pojawio się check engine? jeśli tak to czy zgaśnie po podłączeniu?

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3777
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

szukaj na skrzyni biegów od góry, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=253540#253540
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• koja86
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 3178

_TrotyL_, najlepiej ściągnąć filtr powietrza z rurą dolotową i jak zerkniesz tam w dół na skrzynię to zobaczysz czujnik . taka odwrotna litera L idą do niego trzy kabelki
        Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• _TrotyL_
          Classic
          • 2008
          • 4

OK mam juz, dziekuje za odpowiedzi. bardzo mi to pmoglo. jest mniej wiecej po lewej stronie zbiornika od plynu hamulcowego. najlepiej zdjąć caly czop a nie męczyć się z wtyczką. temat mozna zamknąć.

Komentarz

Pracuję...